DestinyNet 命理網

專業諮詢首選:命理網論命平台

Page 2 of 3 < 1 2 3 >
議題選項
議題評分
#1702759 - 2014-04-17 18:42:28 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: MrMr]
神威如龍 離線
亢龍有悔
文章數: 650
你睇下上面位老師講劫財你就明我點解講可是
↑回到頂端↑
#1702760 - 2014-04-17 18:46:15 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
文章數: 373
張貼者: 神威如龍
你睇下上面位老師講劫財你就明我點解講可是

你是質疑人的口吻呀? 仲賴皮?

你這種質素,學咩 Q 都冇用啦,前世唔修。 熱

http://mrmr68.mysinablog.com

[email protected]

WeChat ID: MrMr168
↑回到頂端↑
#1702761 - 2014-04-17 18:48:46 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: MrMr]
神威如龍 離線
亢龍有悔
唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

上面個位老師係講劫財係次要用神,我話可是咪即係可老師係咪話佢個命盤用次要用神

你鍾意點講就點講,反正成日你成日都扭曲人既意思
↑回到頂端↑
#1702762 - 2014-04-17 18:49:52 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
神威如龍 離線
亢龍有悔
同埋上面個位老師睇命好有料到

佢都有幫睇過,而且亦都係幾有水準,我先有咁既疑問

而你就...我就唔夠問啦免得得罪你啦,你仔細睇下呢個板上既人都怕哂你。
↑回到頂端↑
#1702763 - 2014-04-17 18:52:37 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
神威如龍 離線
亢龍有悔
"可是這是劫財...?他要用劫財?"

我話可是係因為後面個句,後面個句就係對應返前面個句

如果你咁都理解做成質疑人地,我比較擔心你之前會考中文閱讀拎咩野成績。
↑回到頂端↑
#1702764 - 2014-04-17 18:52:52 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

上面個位老師係講劫財係次要用神,我話可是咪即係可老師係咪話佢個命盤用次要用神

呢個盤容易被學了一年的初學者睇錯格局 ... ...

讀多D書你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

編輯者: MrMr (2014-04-17 18:56:46)

↑回到頂端↑
#1702765 - 2014-04-17 18:55:07 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
同埋上面個位老師睇命好有料到

佢都有幫睇過,而且亦都係幾有水準,我先有咁既疑問

而你就...我就唔夠問啦免得得罪你啦,你仔細睇下呢個板上既人都怕哂你。

無料的人有咩能力品評別人呢?

可是你是中學生,中學生? ccc

↑回到頂端↑
#1702766 - 2014-04-17 18:55:43 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: MrMr]
神威如龍 離線
亢龍有悔
張貼者: MrMr
唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

讀多D你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

你呢d咪斷章取義囉

我都話未睇過人地個盤,只係問上面位老師點解用劫財,我都冇參與過去論人地個盤,只係問佢係咪個盤用次要用神

我諗你連基本既理解能力都有d問題,我諗真正既自欺欺人係你自己

同埋你呢種性格都幾適合你既真正職業既,不過好心提你一句小心因為你呢種性格害返自己,當係晚輩既一句忠告。
↑回到頂端↑
#1702767 - 2014-04-17 18:57:54 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: MrMr]
神威如龍 離線
亢龍有悔
大哥,呢d唔係品評係欣賞 doh 佢有咁既水平幫過我咪話佢有料到

我都未見過歪曲事實同埋理解能力去到咁"勁"既人
↑回到頂端↑
#1702768 - 2014-04-17 18:59:15 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

讀多D你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

你呢d咪斷章取義囉

我都話未睇過人地個盤,只係問上面位老師點解用劫財,我都冇參與過去論人地個盤,只係問佢係咪個盤用次要用神

我諗你連基本既理解能力都有d問題,我諗真正既自欺欺人係你自己

同埋你呢種性格都幾適合你既真正職業既,不過好心提你一句小心因為你呢種性格害返自己,當係晚輩既一句忠告。

廢物,你係唔識睇,睇了都唔明,所以話未睇,未睇又講咩風濕呢?

搵老黃開解下你啦。 ccc

↑回到頂端↑
#1702769 - 2014-04-17 18:59:20 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
神威如龍 離線
亢龍有悔
唔想同你拗,你清清楚楚睇一次上面個位老師睇寫劫財再返黎理解消化一下點解我會話可是劫財是次要用神

唔好睇啲唔睇啲,會害死自己 hug
↑回到頂端↑
#1702770 - 2014-04-17 19:02:22 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
大哥,呢d唔係品評係欣賞 doh 佢有咁既水平幫過我咪話佢有料到

我都未見過歪曲事實同埋理解能力去到咁"勁"既人

唔識又那有能力去欣賞呢? 熱

可是你欣賞? 真的欣賞? ccc

↑回到頂端↑
#1702772 - 2014-04-17 19:12:17 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
唔想同你拗,你清清楚楚睇一次上面個位老師睇寫劫財再返黎理解消化一下點解我會話可是劫財是次要用神

唔好睇啲唔睇啲,會害死自己 hug

次要用神? 你又作咩? 愈講愈有趣。 ccc

你都冇睇個盤,你又可以講咩?

八個字好難睇咩? 一眼就睇晒,點解話未睇? 挖鼻

編輯者: MrMr (2014-04-17 19:13:20)

↑回到頂端↑
#1702773 - 2014-04-17 19:14:41 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
MrMr 離線
或躍在淵
條友閃了?

↑回到頂端↑
#1702779 - 2014-04-17 19:58:55 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
雙截棍 離線
或躍在淵
文章數: 275
請老師多講點 我好久沒上來 想看看香港來的老師 麻煩你了

老師不要用港語啦 我看不懂 用中文好嗎 謝謝!

編輯者: 雙截棍 (2014-04-17 20:02:05)

【行為是一面鏡子,反射出每一個人真實的自我。 】
↑回到頂端↑
#1702877 - 2014-04-18 08:52:54 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
trashcan 離線
見龍在田
文章數: 75
大家不要吵架啦 我還以為我的文章有很多人回復 原來都是吵架文章

先替朋友跟各位老師說謝謝 他會多留意

請問還有老師願意給建議嗎 謝謝!!
↑回到頂端↑
#1702880 - 2014-04-18 09:05:41 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: MrMr]
nelson466 離線
雙喜臨門
文章數: 2431
發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

葉問的故事 北方佬南下踢館不成 反摔了個大跟斗博眾人一笑

no time for a joke like you

have fun and enjoy yourself(識得英文吧?)

老師在此只回覆一次 後續發問請來信

張展譯老師的網站
子平八字 姓名學 授課

八字用神在地支 無用喔

學八字不要執著在身強身弱 跳出強弱 才能更上一層樓

學習八字不可不讀的五大經典

怎樣的八字的人 講話不可以信?
↑回到頂端↑
#1702913 - 2014-04-18 11:50:12 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: nelson466]
神威如龍 離線
亢龍有悔
張貼者: nelson466
發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

have fun and enjoy yourself(識得英文吧?)

他好明顯是留一條後路給自己反駁的

我說"次要用神"是根據老師您的文章又被他亂說一通

算吧反正誰有實力誰沒有實力大家是看得很清楚的,誰先一語道破樓主的朋友賺大錢就知道了

然而,老師你記得在一兩年前幫過我嗎?我現在想好好感謝你 讚

曾經有人推介我向你學八字,要怎樣收費?? hehe
↑回到頂端↑
#1702923 - 2014-04-18 13:00:42 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: trashcan]
白玫瑰 離線
一元復始
文章數: 1665
張貼者: trashcan
大家不要吵架啦 我還以為我的文章有很多人回復 原來都是吵架文章

先替朋友跟各位老師說謝謝 他會多留意

請問還有老師願意給建議嗎 謝謝!!

你好 很不幸的你被鬧版了.故我把此盤看了一下

此盤是從勢格.命中喜水 2012-17這幾年都有逢水 所以已經是該發了 可以發了

只是還是要腳踏實地比較好喔
↑回到頂端↑
#1703008 - 2014-04-18 18:31:12 Re: 朋友想請問,何時會發財? [Re: 神威如龍]
MrMr 離線
或躍在淵
張貼者: nelson466
發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

他好明顯是留一條後路給自己反駁的

我說"次要用神"是根據老師您的文章又被他亂說一通

算吧反正誰有實力誰沒有實力大家是看得很清楚的,誰先一語道破樓主的朋友賺大錢就知道了

然而,老師你記得在一兩年前幫過我嗎?我現在想好好感謝你 讚

曾經有人推介我向你學八字,要怎樣收費?? hehe

扯貓尾? ccc

↑回到頂端↑
Page 2 of 3 < 1 2 3 >

板主:  coolwind, Wilson 韋爾生 
Google 搜尋
七嘴八舌
Facebook 塗鴉牆
最新議題
遲早都得還
by rblin
03:09
請問如何才能讓夫妻感情更好?
by hongrong51
14:44
對自己最大的救護
by rblin
03:05
新的辦公房風水如何?
by ameliel
眾裡尋他千百度
by rblin
歐洲注定要失敗?以歐洲為世。
by CHC
什麼時候可以轉換到理想的工作
by lyfg
人生得意事十常七八
by rblin
5/16應徵的工作能上嗎?
by 禾平
賴總統和台灣國運
by juya
最新使用者
derick, WolfTsai197802XXXX, a8565, 哈尼尼, 6287194362
81753 註冊使用者
討論區統計
81753 使用者
54 討論區
220946 議題
2142413 文章

最高線上使用者: 1162 @ 2018-05-29 02:51:45

本站是個命理討論的園地,如果您要問命,請務必詳閱各板板規,遵守發問規則,不要只留個生日或是命盤, 其他什麼都沒提。貼命盤的方法請特別注意算完命盤後的文字說明,不要貼個沒人看懂歪七扭八的命盤, 貼錯命盤及未遵守板規者,文章很有可能被不預警刪除 另外,如果您提了問題,而有人回覆的話,不論對與錯,請務必多上來回應論命者, 我們不歡迎那種提了問題就等人回答,也不回應的人。我們需要的是,「良好的互動」及「長期的追蹤」。
本站大多數的討論區都得要註冊才能發言,您若是要張貼討論,請務必註冊為使用者, 如果您忘了您的密碼,請在登入」的畫面, 輸入您的帳號,再按一下我忘記我的密碼了」, 此時系統會寄一封信到您當時註冊的 Email 信箱裡面, 裡面則附有一個臨時密碼,請您拿到密碼後用此臨時密碼登入。登入之後可以在 編輯個人檔案」裡面修改成您習慣的密碼。
本站推薦瀏覽器: Firefox Chrome Safari
logo