朋友想請問,何時會發財?

貼文者 : : trashcan

朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 15:58:23

西元: 1980年 9月13日 0時19分 0.0秒           性別:男性 
地點:100台灣台北市中正� GMT時差:  480分鐘             
東經: 121度31分30.0秒 北緯:25度 2分20.0秒             
換日:子初換日  日光節約:                    
子正是:太陽過天底                          
時辰劃分:日過天頂天底平均切分                    
命盤連結 http://bit.ly/1lazKfr                    
                           大運(西元)  
八字:  時    日    月    年   1989   1998 丙戌
     柱    柱    柱    柱   1998   2008 丁亥
     :    :    :    :   2008   2018 戊子
                     2018   2028 己丑
                     2028   2037 庚寅
                    2037   2047 辛卯
                    2047   2057 壬辰
        辛癸己      戊壬庚  2057   2068 癸巳
        食偏比      劫正傷  2068   2078 甲午
        神財肩      財財官             

2068   2057   2047   2037   2028   2018   2008   1998   1989

己丁 庚戊丙 癸乙戊    戊丙甲 辛癸己     甲壬 丁辛戊
 比偏 傷劫正 偏七劫    劫正正 食偏比     正正 偏食劫
 肩印 官財印 財殺財    財印官 神財肩     官財 印神財

白露:西元 1980年09月07日 19時53分 27.08秒             
寒露:西元 1980年10月08日 11時19分 15.15秒             

麻煩各位老師了,謝謝!
貼文者 : : MrMr

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 16:10:32

長子?

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 16:13:09

發財要見水。

講完。 一.一""
貼文者 : : 蔡霹靂1

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 16:41:46

幫你做一下早子 夜子的辯證

何國人
在醫院出生嗎
幾點幾分出生
出生時父親有錢或祖父母有錢
出生時家境是否很好
父母婚姻關係還在嘛
自己是結婚離婚未婚
小時候可有生病 若有是何年
可有買屋 若有是何年 登記在何人名下
可有買汽車 若有是何年 登記在何人名下
長輩可有贈與土地或房屋 若有是何年
最高學歷
何年正式工作
驗證後再給建議
貼文者 : : nelson466

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 16:44:08

戊子的天干戊運就買房子 月入百萬了
貼文者 : : 神威如龍

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 16:53:42

張貼者: nelson466

可是這是劫財...?他要用劫財?

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:07:51

To mrmr老師:

長子無誤,但是在天干戊運管轄的時間內收入達到最高。

子運略為下滑,還請問老師為何說發財要水運呢? 謝謝

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:13:37

To 蔡霹靂老師:

我朋友脾氣不太好,抱歉。
他說是在醫院出生的,時間應該沒錯是在0:00~1:00am左右出生的。
他說,先假設這個八字如果正確,請問老師會怎麼斷?

抱歉 老師麻煩你了...

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:14:18

那即是上面那位老師說對了...

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:16:48

抱歉 老師麻煩你了...
不做辯證 我無興趣
另尋高明吧

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:17:33

To nelson466老師:

老師厲害!! 他的確在戊運天干的時間內買了房子,而且收入最高的時候也是那時候。

最近收入進入水運時稍微下滑,所以才會託我來問,什麼時候會好轉?

收入是否破百,我不是很確定,因為他很神秘,都不肯告訴我。

只知道一定不少,因為他考慮打算買第二棟房子。 XD

謝謝老師,看起來戊運比較好。

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:20:51

老師,不好意思 讓你白忙一趟

我這朋友原本不相信算命這種東西

因為最近運勢下滑,才願意試看看

不然他也是很神秘 不給人知道太多東西的人!

謝謝老師。

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:44:21

張貼者: trashcan
To mrmr老師:

長子無誤,但是在天干戊運管轄的時間內收入達到最高。

子運略為下滑,還請問老師為何說發財要水運呢? 謝謝

我話見水,唔係話行水運;

身弱,子丑合土$$$$,一定要有子水才可合丑見「比劫財」,力量才強,關鍵在此。

戊子大運最強係睇地支,子丑合入原局見比,劫財比肩干支同氣則發財矣。 eyemoney

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:47:42

原來如此 謝謝老師

所以過了子運 他運氣會更差嗎 請問老師

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 17:56:25

原來如此 謝謝老師

所以過了子運 他運氣會更差嗎 請問老師

己丑喜用伏吟日柱,見吉;

2018 - 2027 己丑大運乃命主最一生最發財 $$$$ 之 10 年。 eyemoney

不過流年會有改變 + 影響 ...

不過 ... ... 運好又未必展現 ...

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:03:16

To nelson466老師:

老師厲害!! 他的確在戊運天干的時間內買了房子,而且收入最高的時候也是那時候。

最近收入進入水運時稍微下滑,所以才會託我來問,什麼時候會好轉?

收入是否破百,我不是很確定,因為他很神秘,都不肯告訴我。

只知道一定不少,因為他考慮打算買第二棟房子。 XD

謝謝老師,看起來戊運比較好。

未必,戊子大運唔係大晒,唔好以為見土就發 ... ... 事關流年癸巳一定 PK ... ...

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:11:37

老師,不好意思 讓你白忙一趟
不管是何日的早子或夜子
今年運勢仍差 讓你朋友小心謹慎吧

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:20:34

張貼者: 神威如龍

可是這是劫財...?他要用劫財?

喜忌都未識判斷,Tillllllll 講咩都係廢,

「識」就小學生都係大師傅。 ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:29:03

其實你係咪過份解讀呢?

講真我完全冇長睇過命主命盤,我只係見到劫財,然後又見到上面個位老師個劫財先講返

只能講你太敏感

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:39:48

其實你係咪過份解讀呢?

講真我完全冇長睇過命主命盤,我只係見到劫財,然後又見到上面個位老師個劫財先講返

只能講你太敏感

你話﹕「可是 ... ... ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:42:28

你睇下上面位老師講劫財你就明我點解講可是

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:46:15

你睇下上面位老師講劫財你就明我點解講可是

你是質疑人的口吻呀? 仲賴皮?

你這種質素,學咩 Q 都冇用啦,前世唔修。 熱

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:48:46

唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

上面個位老師係講劫財係次要用神,我話可是咪即係可老師係咪話佢個命盤用次要用神

你鍾意點講就點講,反正成日你成日都扭曲人既意思

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:49:52

同埋上面個位老師睇命好有料到

佢都有幫睇過,而且亦都係幾有水準,我先有咁既疑問

而你就...我就唔夠問啦免得得罪你啦,你仔細睇下呢個板上既人都怕哂你。

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:52:37

"可是這是劫財...?他要用劫財?"

我話可是係因為後面個句,後面個句就係對應返前面個句

如果你咁都理解做成質疑人地,我比較擔心你之前會考中文閱讀拎咩野成績。

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:52:52

唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

上面個位老師係講劫財係次要用神,我話可是咪即係可老師係咪話佢個命盤用次要用神

呢個盤容易被學了一年的初學者睇錯格局 ... ...

讀多D書你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:55:07

同埋上面個位老師睇命好有料到

佢都有幫睇過,而且亦都係幾有水準,我先有咁既疑問

而你就...我就唔夠問啦免得得罪你啦,你仔細睇下呢個板上既人都怕哂你。

無料的人有咩能力品評別人呢?

可是你是中學生,中學生? ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:55:43

張貼者: MrMr
唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

讀多D你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

你呢d咪斷章取義囉

我都話未睇過人地個盤,只係問上面位老師點解用劫財,我都冇參與過去論人地個盤,只係問佢係咪個盤用次要用神

我諗你連基本既理解能力都有d問題,我諗真正既自欺欺人係你自己

同埋你呢種性格都幾適合你既真正職業既,不過好心提你一句小心因為你呢種性格害返自己,當係晚輩既一句忠告。

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:57:54

大哥,呢d唔係品評係欣賞 doh 佢有咁既水平幫過我咪話佢有料到

我都未見過歪曲事實同埋理解能力去到咁"勁"既人

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:59:15

唉我都唔知你想點

你鍾意點講就點講

讀多D你會明白何為「自欺欺人」。 ccc

你呢d咪斷章取義囉

我都話未睇過人地個盤,只係問上面位老師點解用劫財,我都冇參與過去論人地個盤,只係問佢係咪個盤用次要用神

我諗你連基本既理解能力都有d問題,我諗真正既自欺欺人係你自己

同埋你呢種性格都幾適合你既真正職業既,不過好心提你一句小心因為你呢種性格害返自己,當係晚輩既一句忠告。

廢物,你係唔識睇,睇了都唔明,所以話未睇,未睇又講咩風濕呢?

搵老黃開解下你啦。 ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 18:59:20

唔想同你拗,你清清楚楚睇一次上面個位老師睇寫劫財再返黎理解消化一下點解我會話可是劫財是次要用神

唔好睇啲唔睇啲,會害死自己 hug

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 19:02:22

大哥,呢d唔係品評係欣賞 doh 佢有咁既水平幫過我咪話佢有料到

我都未見過歪曲事實同埋理解能力去到咁"勁"既人

唔識又那有能力去欣賞呢? 熱

可是你欣賞? 真的欣賞? ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 19:12:17

唔想同你拗,你清清楚楚睇一次上面個位老師睇寫劫財再返黎理解消化一下點解我會話可是劫財是次要用神

唔好睇啲唔睇啲,會害死自己 hug

次要用神? 你又作咩? 愈講愈有趣。 ccc

你都冇睇個盤,你又可以講咩?

八個字好難睇咩? 一眼就睇晒,點解話未睇? 挖鼻

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 19:14:41

條友閃了?
貼文者 : : 雙截棍

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-17 19:58:55

請老師多講點 我好久沒上來 想看看香港來的老師 麻煩你了

老師不要用港語啦 我看不懂 用中文好嗎 謝謝!

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 08:52:54

大家不要吵架啦 我還以為我的文章有很多人回復 原來都是吵架文章

先替朋友跟各位老師說謝謝 他會多留意

請問還有老師願意給建議嗎 謝謝!!
貼文者 : : nelson466

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 09:05:41

發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

葉問的故事 北方佬南下踢館不成 反摔了個大跟斗博眾人一笑

no time for a joke like you

have fun and enjoy yourself(識得英文吧?)

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 11:50:12

發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

have fun and enjoy yourself(識得英文吧?)

他好明顯是留一條後路給自己反駁的

我說"次要用神"是根據老師您的文章又被他亂說一通

算吧反正誰有實力誰沒有實力大家是看得很清楚的,誰先一語道破樓主的朋友賺大錢就知道了

然而,老師你記得在一兩年前幫過我嗎?我現在想好好感謝你 讚

曾經有人推介我向你學八字,要怎樣收費?? hehe
貼文者 : : 白玫瑰

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 13:00:42

大家不要吵架啦 我還以為我的文章有很多人回復 原來都是吵架文章

你好 很不幸的你被鬧版了.故我把此盤看了一下

此盤是從勢格.命中喜水 2012-17這幾年都有逢水 所以已經是該發了 可以發了

只是還是要腳踏實地比較好喔

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 18:31:12

發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

他好明顯是留一條後路給自己反駁的

我說"次要用神"是根據老師您的文章又被他亂說一通

算吧反正誰有實力誰沒有實力大家是看得很清楚的,誰先一語道破樓主的朋友賺大錢就知道了

然而,老師你記得在一兩年前幫過我嗎?我現在想好好感謝你 讚

曾經有人推介我向你學八字,要怎樣收費?? hehe

扯貓尾? ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 18:33:55

張貼者: 白玫瑰

你好 很不幸的你被鬧版了.故我把此盤看了一下

此盤是從勢格.命中喜水 2012-17這幾年都有逢水 所以已經是該發了 可以發了

只是還是要腳踏實地比較好喔

在下一早講過命主見水發財啦。

跟人口水尾都有?

唔怪得大陸佬當你廢喇。 ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 18:36:59

發財要見水。

講完。 一.一""

你說發財要見水

可沒說發財要見子

子丑合土? 笑翻

下? 我都冇話你係廢物,但一見你就知 ...,心照喇。 熱

好勁,你識洋文,原來你是「西人」。 崇拜

西人兄,幸會。 ccc

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 19:06:40

駛乜扯貓尾呀,你咁廢咁既水平呢到大把高手都可以ko你啦 笑翻

Re: 朋友想請問,何時會發財? - 2014-04-18 19:09:55

駛乜扯貓尾呀,你咁廢咁既水平呢到大把高手都可以ko你啦 笑翻

下,呢度有高手咩?

請介紹一下? lol