請大家看看一個變態又無人性的命

貼文者 : : wuxie

請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 10:59:06

二哥的八字請大家看看。一個變態又無人性的人渣是不是天生的?
一九七八年八月初三晚上11:45。出生地香港。
------------------ 紫微斗數命盤製作程式 命理網專用版 ------------------
|
巨祿天破 |廉天天台 ||天天 |
|
門存貴碎 |貞相廚輔 ||姚馬 |
|旺廟
|平廟陷 |旺 |廟 |
| 38|
39| 40| 41|
|83-92 丁巳|93-102 戊午|103-112 己未|113-122 庚申|
------------------+------------------ ------------------+------------------
|
天鳳寡 | |天紅 身命|
|
使閣宿 | 陽男國曆 67 年 9 月 5 日 夜子 時生同鸞 |
|廟得 廟
| |平 宮宮|
|
祿 37| 戊午農曆 67 年 8 月 3 日 夜子 時生 42|
|73-82 丙辰| |3-12 辛酉|
------------------
命宮在酉 身宮在酉 命主文曲 身主火星 ------------------
|
天天天 | | |
|
官福才 | 木三局[石榴木] 生肖[馬] 重 18兩 2錢 | |
|陷利
| |廟陷 |
|
天 48| 流年 103 歲次甲午 大限甲子 虛歲 37 | 43|
|63-72
壽乙卯| |13-22 壬戌|
------------------+-
LFDSK-V1.6.i-(c)-Georgikawa-1993,99-+------------------
|
紫天天解封翡 |空三八旬 |截天天旬 |天恩 |
|
微府傷神誥廉 |亡台座空 祿|路哭虛空 |巫光 |
|旺廟
|陷得 |廟 |陷 |
| 47|
46| 45| 44|
|53-62 甲寅|43-52 乙丑|33-42
甲子|23-32 癸亥|
------------------ ------------------ ------------------ ------------------

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 10:59:54

在四兄弟姐妹之中,母親從小特別偏愛二哥,當時家裡很窮,但二哥要的幾貴媽都買俾佢,佢點打我,媽都唔駡佢,反而駡我,小學時佢試過係校車打個女仔,結果個女仔既阿媽上嚟屋企當場打番佢一巴,從此佢就知道街外人唔打得,會俾人追究,只有打我,阿媽唔會追究,我記得一開始仲係好細既時候比佢打完,會向阿媽哭訴佢打我,阿媽都會幫佢駡我,但係從來都唔會駡佢一句,唔記得幾多歲開始我就唔再向阿媽哭訴,只能自己哭,佢就變本加厲,任何時候都可以一巴打過來,當然只會係屋企或街上無其他人既時候,唔會係學校或親戚屋企,可能俾外人打過,對外就係一隻鵪春,咩都唔敢出聲,淨係喺屋企惡,打横行
佢可以係我訓緊覺無任何理由就一巴打落嚟打醒我,佢唔高興更加係攞我嚟發泄,例如有一次佢玩玩具四驅車,(佢由細到大咩都要買最好,用最快既日本摩打,日本差電),架玩具四驅車太快飛出跑道,仲衝咗落坑渠,佢既刻走過嚟打我一巴,總之佢就鍾意點就打,我記得仲係好細既時候,好多次佢專登打我,我想追打返佢又追打唔到,佢就好開心哈哈大笑,我以前有牙周病,經常俾佢打到流牙血,佢好似見人流血就好開心,真係變態
有一年新年玩煙花,佢專登掉枝煙花落我隻腳度,掉中“Zip”住係拖鞋同腳背之間,我發瘋地想踢掉拖鞋,你沒試過不知道,以為踢掉很容易,但在這樣的混亂之中真會踢不掉,我的腳大約被煙了十幾秒,我當時食緊雪條,用盡全身氣力掟支雪條落地,點解我唔用盡全身氣力打佢?係我天生“林善”,注定俾佢虐待?

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:00:29

我大約十幾歲之後,佢無本事再虐待我,佢就虐待d動物,曾經有大哥既朋友送咗隻大狗比我地屋企,過咗無幾耐佢就攞隻狗嚟虐待,平時都係我帶隻狗落街散步去廁所,隻狗想去廁所d叫聲唔同,隻狗從來都唔會係屋企痾,一定等我放學帶佢去,仲有去到山邊先痾,唔會係屋邨內,佢有次唔知咩唔高興,唔比我帶佢落去,要佢“頼”係屋企,雙狗真係忍唔住“頼”咗出嚟,當然又係我執手尾
之後有一次佢竟然話帶隻狗落街散步,結果又係變態虐待,叫拖住狗鍊叫“波子,go”,發足狂奔,隻狗跟住佢全速跑,跟住佢突然煞停,隻狗比條狗帶扯住,d腳就係地下磨,好以飄移“綫”軚咁,仲改咗個好好聽既名,叫“磨趾甲”,仲好理直氣壯咁話貓識自己磨趾甲,狗唔識,所以要“幫佢磨”,玩到隻狗腳底d枕損晒
之後有一次去咗個小型寵物展,唔記得係邊,見到有隻一個月大既純種西施,$800,佢話鍾意阿媽就買咗比佢,嗰時唔同而家,兩毫子都慳既年代,但係佢要咩,幾貴,阿媽都會買俾佢,(阿媽到而家一直都唔肯認偏心佢而迼成今日佢打横行既局面,d親戚講番當年阿婆阿公都話過佢個仔特別野蠻),阿媽開頭話無可能,佢一定無買過,話我老作嚟屈佢,我話隻狗係我親手埋上山,使唔使我上去挖返條屍出嚟?跟住家姐講咗句“我記得,唔知點解出一次街就抱咗隻狗返嚟囉!”,佢無得唔認,跟住又話隻狗無可能咁貴,“$100蚊吓嘛”,到而家都堅持話我屈佢,結果隻狗仔係我地屋企都唔知有無兩個月又比佢整死咗。
隻狗仔本來一直住係屋內狗籠,嗰時冬天,有次寒流,得幾度,佢專登放隻狗仔出門口,門外是半露天的,只有頂部,左右是空礦的,完全食風,我同樓上的女仔唯有放d布入籠中,籠外包了報紙擋風,之後佢出門口見到,發癲咁撕爛晒d報紙,掉走籠中的布,唔比我地整個狗籠,結果隻狗仔“鑑生”凍死,第二朝屍身硬晒,如果隻狗仔比第二個人買就唔使死得咁慘,我親手將佢埋咗係附近既山上面

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:00:55

係隻狗仔仲未死之前,佢係街捉咗隻大肚既貓返嚟,第二朝就生咗四隻貓仔,佢一開始都好似對d貓幾好,有新歡(貓仔)就虐待舊愛(狗仔),之後隻狗仔死咗,就開始虐待隻最細既貓仔(阿四),點都要有一樣嘢比佢虐待,虐待其中一隻,然後又好似對其他嗰d好好,其他貓仔食嘢佢就拉開阿四,唔比佢食,有一次將阿四掛係鐵絲網,等隻貓d爪自己鈎住,然後放手,下面放筒水,等隻貓手軟自己跌入水中,我而家偶然見到d虐貓虐狗既新聞,都會諗起阿四鈎住鐵絲網顫抖呼叫求救既畫面,隻狗仔鑑生凍死都唔及阿四掛住係鐵絲網顫抖呼叫令我印象深刻

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:01:11

二哥從來不讀書,但係阿媽偏要覺得呢個仔最叻,仲話“佢唔讀渣嘛,佢讀一定係成績最好嗰個(指四兄弟姐妹之中),聽說會考零分,好彩佢自己唔讀,如果佢話要讀私校或什麼課程,阿媽一定貼唔少錢比佢,96年會考之後大約10年時間留係屋企打機,玩d打打殺殺既game,勁嘈,佢晚晚打機唔知打到幾點,日頭訓覺,全家都訓覺既時候佢照樣開勁大聲,叫佢細聲d佢就專登開大聲d,就係咁衰格,老豆駡佢佢就發癲,阿媽扲住老豆唔比老豆駡佢,由得佢野蠻鍾意點就點,總之佢係屋企就無一日太平。
大約10年其間做過幾次工但係都兩三個月就唔做,05定係06年終於有一份可以長做,仲識埋而家個老婆,之後仲搬埋出去,唔記得邊一年,跟住幾年真係好太平,佢好似正常番晒
2013年7月結婚,之後全家雞犬不寧,直到而家

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:01:42

其實係迫婚,個大陸女人(已經落咗嚟香港)一直唔肯結婚,又唔肯分手,其實只當我二哥係免費飯票,食佢使佢,拍拖六年都唔比我二哥上佢屋企拜訪,又唔肯分手,未搵到第二張飯票前都食住呢張飯票先,之後搞咗好耐,二哥要脅“一係結婚一係分手”,終於迫到佢結婚,總之個女人都唔係好人
個女人肯結婚之後即刻註冊(唔記得係咪2012),住埋一齊,但係搵酒樓同擇日時間比較長,2013年七月才擺酒,擺完酒後兩日發現有咗,全家歡天喜地,點知係惡夢既開始
因為佢地住劏房要行樓梯,驚頭三個月唔穩,就接咗佢番嚟安胎(講到明係安胎,唔係長住),由於只有兩間房,本來是爸媽一間,我一間,姐另租屋住,大哥訓廳,爸媽讓間主人房比佢地,爸媽訓廰,大哥去姐租的屋暫住,我不想爸訓廰訓地下,同阿媽講讓我間房比佢地,我訓廳,阿媽嫌我張床細,一定要讓間主人房比佢地,點知佢地住咗無幾耐竟然話要退租,咁即係要爸媽一世訓廳呀?之後為咗其他嘢嘈,姐同我講話聽得出佢地句句都針對我,唔知係咪想趕我走等爸媽住細房,從此間樓就係佢地

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:01:58

個女人一直放假過嚟安胎,佢當時只係有咗一個月,唔係粗身大細行動不便,無暈無噁,但係半點家務都不肯做,日日係度睇電視同打機,住了大半個月,我媽返戶外而且體力勞動既工作,當時正係七八月全年最辛苦既時候,仲要同佢洗衫煮飯洗碗服侍埋佢,我媽講返出嚟,佢只係帶咗幾套衫嚟,幾日就着晒,我媽問佢“你無底衫褲啦?”,個女人竟然答“你未洗呀!”。
住咗大半個月,終於忍唔住叫她做少少嘢,我媽只係叫她開飯時只幫手攞下碗筷,已經唔使佢煮飯,佢咁都唔肯做,過咗兩三日之後晚晚開飯時即刻走去沖涼,我叫佢只係洗番佢自己d衫都唔肯洗,仲話我媽唔幫佢洗衫,係趕佢走前幾日,忍唔住叫佢輪流一人洗一晚碗,佢就一輪到佢就對我哥哭訴,話我地當佢工人咁使,然後叫我哥同佢係街食埋先返,咁又唔使洗碗,呢個女人為咗唔使做嘢咩都做得出,我哥見佢咁樣以為佢係度好委屈,嬲到立即話要走,佢開口叫我哥唔好走,但係我哥好想走,(佢係一個成世人從來未受過氣的人,因為由細到大成家人都就晒佢),第二日我地就在我哥同意之下“送”咗佢走,佢好明顯勁唔想走,但係我哥返咗工,佢地分開咗佢就無辨法叫我哥唔好走,送咗佢走嗰日,我已經預言佢一定謀住返嚟
嚟。
送咗佢走之後。佢一直打電話嚟話唔夠地方住。要搬返嚟。跟住有日阿媽去求咗支簽。問佢地究竟想點。講你都唔信有咁準。"烏鴉佔巢"。阿媽話“使唔使咁應境呀。鵲巢鳩佔都好聽d吖。烏鴉佔巢咁難聽!”

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:02:23

因為我家極重男輕女,男人係屋企咩都唔使做,仲可以打横行,理所當然我和我媽要服侍晒成屋人,一直以來都是我和我媽服侍佢地,我媽只係負責煮飯,其他家務洗碗洗衫執屋抺地一直都係我做,再加上二哥本來就唔當我係人,佢老婆晚晚向佢哭訴,話我當佢老婆係工人咁使(開飯係阿媽叫既,我只係叫佢老婆洗番自己d衫),佢就指住我嚟駡,話我係工人,要我服侍佢老婆,仲話所有嘢都係我搞出嚟,大哥同老豆就完全幫晒個人渣,覺得我唔係度就咩事都無,由得阿媽比個女人洽死。阿媽當時肯送個女人走都完全係為咗幫個仔,因為個仔想走但係個女人唔肯走,又要日日咸苦咸忽,迫到二哥發癲,以為送咗佢走佢地自己住就無藉口再搵嘢嘈,唔會比個女人迫死自己個仔
兩三個月後,唔知佢點可以令我哥由死都唔肯留低變成死都要返嚟,應該計過條數返嚟阿媽度有着數,唔使交租,有免費飯食(佢老婆唔煮飯,一直食外賣),有人幫佢地洗衫(d衫一直攞去洗衣舖洗,要比錢),抺地(聽說都係二哥做,個女人真係咩都唔肯做),仲唔使佢服侍佢老婆,有人服侍佢老婆,未結婚前見過幾次佢地返嚟食飯,要二哥斟水比佢,幫佢盛飯,二哥叫佢自己去佢死都唔肯,結果都係二哥幫佢做
之後就一直以個孫嚟做要脅,多次打電話比阿媽,話“唔俾我返嚟住就唔使指意見到個孫,我全家都被那個呢兩個人渣迫瘋,為咗個孫,明知那個賤女人返嚟一定永無寧日,但係都要比佢返嚟,全家既男人都仲要不理事實,話所有嘢係我搞出嚟
本來有另一間屋我姐租的,識得業主,超平租,叫佢地租嗰間屋自己搬開住,佢死都唔肯要,因為又要交租又無工人,拖咗好耐點都要脅唔到,就開口要阿媽幫佢交租佢先肯要果間屋,當時阿媽就快退休,就快無收入點同佢交租?佢地2個人萬幾二萬蚊收入,因為個女人一毫子都唔肯攞出嚟,佢就要屈阿媽貼錢比佢,仲有佢唔係真係咁窮,用咩都要最好最貴,成日換電話,兩個人四部電話,電腦,ipad咩都有,佢都叫窮咁我呢d叫咩?

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:03:31

由於我不讓我間房出嚟,佢地就算返嚟都無房住,攞個孫嚟要脅,全家人向我開火我都不讓
二哥話個媒人係天水圍可以讓一間房比佢地住,以為佢地搬咗去天水圍,原來佢個好兄弟有一間屋,個兄弟不理老婆外母反對,話$4000租(三房大單位)比二哥暫住,佢仲要壓到$3000,終於比人地外母同人地一家都知道,要趕佢走,佢唔肯走仲要脅個兄弟話報警(居屋綠表未補地價唔租得出去),人地當佢係兄弟佢當人契弟,為咗佢同個老婆嗌大交,比佢害到雞毛鴨血,佢表面就惡其實內裏係隻鵪春,佢邊敢報驚,只會係屋企惡,跟住兄弟個老婆搵裝修上去整窗,限佢幾時要走,人地都未上去佢就自己走咗先,跟住返嚟唔出聲有一晚突然攞住幾袋嘢返嚟,頼死唔走,而家終於貼幾千蚊比佢,等佢租我姐之前租嗰間屋
究竟仲要搞幾耐先完?係命理上可以可以睇到點解佢可以咁無人性?

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:05:40

補充一下,他應該比較有財運,雖然出身草根,但由於母親極度偏心溺愛縱容,要咩有咩,2毫子都慳既年代,佢可以經常買一千幾百蚊既玩具,除咗上面講既狗仔,有一次又買了一個$699的單筒望遠鏡,玩厭咗又掉,掉都唔比我望一眼,當然阿媽又唔認佢會買d咁貴既嘢,如果換而家的物價,等於次次買幾千蚊既玩具比個仔
佢好識屈錢,
小學時有一次佢同阿媽講話我同佢輸賭,輸咗要比$500蚊佢,阿媽真係去銀行係我戶口攞$500蚊比佢
佢有工作之後買股票又賺,買六合彩都成日話中$40蚊(中$40蚊都唔容易)
雖然唔係大富大貴,但完全可以話“物質充裕”

96年畢業後佢成十年無做嘢既期間,因為屋企人迫佢搵工,唔比佢日日打機,佢就割脈自殺,大家看出是哪一年嗎?
貼文者 : : 謝尚橗

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 11:23:18

1.這是因果問題-他們那樣對你是因為你前世(can be more than 1 lifes, it can be many lifes)那樣對他們。

可以參考以下佛經的解析:這是因為你在前世那樣對待你的母親,哥哥和嫂嫂,他們是用同樣的心態來向你討回你欠他們的孽待的債。這佛理是可以解析很多世間法無法解析的-請你慢慢去想這其中的奧妙道理或上網站找

【欲知前世因,今生受者是,欲知來世果,今生做者是】

pls click below links to see more

http://tzoyiing.pixnet.net/blog/ ... C%E4%BB%8A%E7%94%9F

pls click 2nd link below to see some example

http://www.chinamorality.org.hk/big5/publication/24-charter02.htm

2補充

2.1欠命還命,欠錢還錢, 欠情還情,欠什麼就要換什麼!

3.不管你今世如何埋怨-也無濟於事-只有把??債還了才能了事

4.另外一個方法是在佛菩薩面前懺悔-多誦經念佛拜佛-把功德回向給他們-希望早點得到他們的原諒,把債還清

5.請你再仔細想想-為何偏偏是你會投胎去那家庭而不是別人-這是因為你和那家庭有緣-是逆緣不是善緣!

6.如果他們是變態的人-是對你而已還是對每個人都是那樣?

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 15:33:14

他05,06年都是忌神運,為什麼卻在那年找到第一份長工?
雖然在家中可以横行,想點就點,但係佢總係一腔怒氣,覺得全世界人都“洽”佢,究竟佢既怒氣從何而來,暴怒是天生的嗎?
貼文者 : : 謝尚橗

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-09-29 15:53:01

1.可能是祖蔭風水幫了他-或者是大妻子行的大運五行是他的喜用神-請參考李居明大師的【餓命學】
貼文者 : : 君無邪

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-10-07 20:05:39

有人可以把她的廣東話翻成普通話嗎?謝謝..
貼文者 : : 一日三

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-10-08 01:54:23

神經病文章,
如果他有病,你也有
何不同歸於盡
你敢嗎?
高雄 郭土土
貼文者 : : 紫色味道

Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 - 2014-10-08 03:35:23

請當事人携同此人去看心理醫生比較好。