DestinyNet 命理網

專業諮詢首選:命理網論命平台

議題選項
議題評分
#1733134 - 2014-09-29 10:59:06 請大家看看一個變態又無人性的命
wuxie 離線
見龍在田
文章數: 50
二哥的八字請大家看看。一個變態又無人性的人渣是不是天生的?
一九七八年八月初三晚上11:45。出生地香港。
------------------ 紫微斗數命盤製作程式 命理網專用版 ------------------
|
巨祿天破 |廉天天台 ||天天 |
|
門存貴碎 |貞相廚輔 ||姚馬 |
|旺廟
|平廟陷 |旺 |廟 |
| 38|
39| 40| 41|
|83-92 丁巳|93-102 戊午|103-112 己未|113-122 庚申|
------------------+------------------ ------------------+------------------
|
天鳳寡 | |天紅 身命|
|
使閣宿 | 陽男國曆 67 年 9 月 5 日 夜子 時生同鸞 |
|廟得 廟
| |平 宮宮|
|
祿 37| 戊午農曆 67 年 8 月 3 日 夜子 時生 42|
|73-82 丙辰| |3-12 辛酉|
------------------
命宮在酉 身宮在酉 命主文曲 身主火星 ------------------
|
天天天 | | |
|
官福才 | 木三局[石榴木] 生肖[馬] 重 18兩 2錢 | |
|陷利
| |廟陷 |
|
天 48| 流年 103 歲次甲午 大限甲子 虛歲 37 | 43|
|63-72
壽乙卯| |13-22 壬戌|
------------------+-
LFDSK-V1.6.i-(c)-Georgikawa-1993,99-+------------------
|
紫天天解封翡 |空三八旬 |截天天旬 |天恩 |
|
微府傷神誥廉 |亡台座空 祿|路哭虛空 |巫光 |
|旺廟
|陷得 |廟 |陷 |
| 47|
46| 45| 44|
|53-62 甲寅|43-52 乙丑|33-42
甲子|23-32 癸亥|
------------------ ------------------ ------------------ ------------------
↑回到頂端↑
#1733135 - 2014-09-29 10:59:54 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
在四兄弟姐妹之中,母親從小特別偏愛二哥,當時家裡很窮,但二哥要的幾貴媽都買俾佢,佢點打我,媽都唔駡佢,反而駡我,小學時佢試過係校車打個女仔,結果個女仔既阿媽上嚟屋企當場打番佢一巴,從此佢就知道街外人唔打得,會俾人追究,只有打我,阿媽唔會追究,我記得一開始仲係好細既時候比佢打完,會向阿媽哭訴佢打我,阿媽都會幫佢駡我,但係從來都唔會駡佢一句,唔記得幾多歲開始我就唔再向阿媽哭訴,只能自己哭,佢就變本加厲,任何時候都可以一巴打過來,當然只會係屋企或街上無其他人既時候,唔會係學校或親戚屋企,可能俾外人打過,對外就係一隻鵪春,咩都唔敢出聲,淨係喺屋企惡,打横行
佢可以係我訓緊覺無任何理由就一巴打落嚟打醒我,佢唔高興更加係攞我嚟發泄,例如有一次佢玩玩具四驅車,(佢由細到大咩都要買最好,用最快既日本摩打,日本差電),架玩具四驅車太快飛出跑道,仲衝咗落坑渠,佢既刻走過嚟打我一巴,總之佢就鍾意點就打,我記得仲係好細既時候,好多次佢專登打我,我想追打返佢又追打唔到,佢就好開心哈哈大笑,我以前有牙周病,經常俾佢打到流牙血,佢好似見人流血就好開心,真係變態
有一年新年玩煙花,佢專登掉枝煙花落我隻腳度,掉中“Zip”住係拖鞋同腳背之間,我發瘋地想踢掉拖鞋,你沒試過不知道,以為踢掉很容易,但在這樣的混亂之中真會踢不掉,我的腳大約被煙了十幾秒,我當時食緊雪條,用盡全身氣力掟支雪條落地,點解我唔用盡全身氣力打佢?係我天生“林善”,注定俾佢虐待?
↑回到頂端↑
#1733136 - 2014-09-29 11:00:29 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
我大約十幾歲之後,佢無本事再虐待我,佢就虐待d動物,曾經有大哥既朋友送咗隻大狗比我地屋企,過咗無幾耐佢就攞隻狗嚟虐待,平時都係我帶隻狗落街散步去廁所,隻狗想去廁所d叫聲唔同,隻狗從來都唔會係屋企痾,一定等我放學帶佢去,仲有去到山邊先痾,唔會係屋邨內,佢有次唔知咩唔高興,唔比我帶佢落去,要佢“頼”係屋企,雙狗真係忍唔住“頼”咗出嚟,當然又係我執手尾
之後有一次佢竟然話帶隻狗落街散步,結果又係變態虐待,叫拖住狗鍊叫“波子,go”,發足狂奔,隻狗跟住佢全速跑,跟住佢突然煞停,隻狗比條狗帶扯住,d腳就係地下磨,好以飄移“綫”軚咁,仲改咗個好好聽既名,叫“磨趾甲”,仲好理直氣壯咁話貓識自己磨趾甲,狗唔識,所以要“幫佢磨”,玩到隻狗腳底d枕損晒
之後有一次去咗個小型寵物展,唔記得係邊,見到有隻一個月大既純種西施,$800,佢話鍾意阿媽就買咗比佢,嗰時唔同而家,兩毫子都慳既年代,但係佢要咩,幾貴,阿媽都會買俾佢,(阿媽到而家一直都唔肯認偏心佢而迼成今日佢打横行既局面,d親戚講番當年阿婆阿公都話過佢個仔特別野蠻),阿媽開頭話無可能,佢一定無買過,話我老作嚟屈佢,我話隻狗係我親手埋上山,使唔使我上去挖返條屍出嚟?跟住家姐講咗句“我記得,唔知點解出一次街就抱咗隻狗返嚟囉!”,佢無得唔認,跟住又話隻狗無可能咁貴,“$100蚊吓嘛”,到而家都堅持話我屈佢,結果隻狗仔係我地屋企都唔知有無兩個月又比佢整死咗。
隻狗仔本來一直住係屋內狗籠,嗰時冬天,有次寒流,得幾度,佢專登放隻狗仔出門口,門外是半露天的,只有頂部,左右是空礦的,完全食風,我同樓上的女仔唯有放d布入籠中,籠外包了報紙擋風,之後佢出門口見到,發癲咁撕爛晒d報紙,掉走籠中的布,唔比我地整個狗籠,結果隻狗仔“鑑生”凍死,第二朝屍身硬晒,如果隻狗仔比第二個人買就唔使死得咁慘,我親手將佢埋咗係附近既山上面
↑回到頂端↑
#1733137 - 2014-09-29 11:00:55 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
係隻狗仔仲未死之前,佢係街捉咗隻大肚既貓返嚟,第二朝就生咗四隻貓仔,佢一開始都好似對d貓幾好,有新歡(貓仔)就虐待舊愛(狗仔),之後隻狗仔死咗,就開始虐待隻最細既貓仔(阿四),點都要有一樣嘢比佢虐待,虐待其中一隻,然後又好似對其他嗰d好好,其他貓仔食嘢佢就拉開阿四,唔比佢食,有一次將阿四掛係鐵絲網,等隻貓d爪自己鈎住,然後放手,下面放筒水,等隻貓手軟自己跌入水中,我而家偶然見到d虐貓虐狗既新聞,都會諗起阿四鈎住鐵絲網顫抖呼叫求救既畫面,隻狗仔鑑生凍死都唔及阿四掛住係鐵絲網顫抖呼叫令我印象深刻
↑回到頂端↑
#1733138 - 2014-09-29 11:01:11 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
二哥從來不讀書,但係阿媽偏要覺得呢個仔最叻,仲話“佢唔讀渣嘛,佢讀一定係成績最好嗰個(指四兄弟姐妹之中),聽說會考零分,好彩佢自己唔讀,如果佢話要讀私校或什麼課程,阿媽一定貼唔少錢比佢,96年會考之後大約10年時間留係屋企打機,玩d打打殺殺既game,勁嘈,佢晚晚打機唔知打到幾點,日頭訓覺,全家都訓覺既時候佢照樣開勁大聲,叫佢細聲d佢就專登開大聲d,就係咁衰格,老豆駡佢佢就發癲,阿媽扲住老豆唔比老豆駡佢,由得佢野蠻鍾意點就點,總之佢係屋企就無一日太平。
大約10年其間做過幾次工但係都兩三個月就唔做,05定係06年終於有一份可以長做,仲識埋而家個老婆,之後仲搬埋出去,唔記得邊一年,跟住幾年真係好太平,佢好似正常番晒
2013年7月結婚,之後全家雞犬不寧,直到而家
↑回到頂端↑
#1733139 - 2014-09-29 11:01:42 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
其實係迫婚,個大陸女人(已經落咗嚟香港)一直唔肯結婚,又唔肯分手,其實只當我二哥係免費飯票,食佢使佢,拍拖六年都唔比我二哥上佢屋企拜訪,又唔肯分手,未搵到第二張飯票前都食住呢張飯票先,之後搞咗好耐,二哥要脅“一係結婚一係分手”,終於迫到佢結婚,總之個女人都唔係好人
個女人肯結婚之後即刻註冊(唔記得係咪2012),住埋一齊,但係搵酒樓同擇日時間比較長,2013年七月才擺酒,擺完酒後兩日發現有咗,全家歡天喜地,點知係惡夢既開始
因為佢地住劏房要行樓梯,驚頭三個月唔穩,就接咗佢番嚟安胎(講到明係安胎,唔係長住),由於只有兩間房,本來是爸媽一間,我一間,姐另租屋住,大哥訓廳,爸媽讓間主人房比佢地,爸媽訓廰,大哥去姐租的屋暫住,我不想爸訓廰訓地下,同阿媽講讓我間房比佢地,我訓廳,阿媽嫌我張床細,一定要讓間主人房比佢地,點知佢地住咗無幾耐竟然話要退租,咁即係要爸媽一世訓廳呀?之後為咗其他嘢嘈,姐同我講話聽得出佢地句句都針對我,唔知係咪想趕我走等爸媽住細房,從此間樓就係佢地
↑回到頂端↑
#1733140 - 2014-09-29 11:01:58 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
個女人一直放假過嚟安胎,佢當時只係有咗一個月,唔係粗身大細行動不便,無暈無噁,但係半點家務都不肯做,日日係度睇電視同打機,住了大半個月,我媽返戶外而且體力勞動既工作,當時正係七八月全年最辛苦既時候,仲要同佢洗衫煮飯洗碗服侍埋佢,我媽講返出嚟,佢只係帶咗幾套衫嚟,幾日就着晒,我媽問佢“你無底衫褲啦?”,個女人竟然答“你未洗呀!”。
住咗大半個月,終於忍唔住叫她做少少嘢,我媽只係叫她開飯時只幫手攞下碗筷,已經唔使佢煮飯,佢咁都唔肯做,過咗兩三日之後晚晚開飯時即刻走去沖涼,我叫佢只係洗番佢自己d衫都唔肯洗,仲話我媽唔幫佢洗衫,係趕佢走前幾日,忍唔住叫佢輪流一人洗一晚碗,佢就一輪到佢就對我哥哭訴,話我地當佢工人咁使,然後叫我哥同佢係街食埋先返,咁又唔使洗碗,呢個女人為咗唔使做嘢咩都做得出,我哥見佢咁樣以為佢係度好委屈,嬲到立即話要走,佢開口叫我哥唔好走,但係我哥好想走,(佢係一個成世人從來未受過氣的人,因為由細到大成家人都就晒佢),第二日我地就在我哥同意之下“送”咗佢走,佢好明顯勁唔想走,但係我哥返咗工,佢地分開咗佢就無辨法叫我哥唔好走,送咗佢走嗰日,我已經預言佢一定謀住返嚟
嚟。
送咗佢走之後。佢一直打電話嚟話唔夠地方住。要搬返嚟。跟住有日阿媽去求咗支簽。問佢地究竟想點。講你都唔信有咁準。"烏鴉佔巢"。阿媽話“使唔使咁應境呀。鵲巢鳩佔都好聽d吖。烏鴉佔巢咁難聽!”
↑回到頂端↑
#1733141 - 2014-09-29 11:02:23 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
因為我家極重男輕女,男人係屋企咩都唔使做,仲可以打横行,理所當然我和我媽要服侍晒成屋人,一直以來都是我和我媽服侍佢地,我媽只係負責煮飯,其他家務洗碗洗衫執屋抺地一直都係我做,再加上二哥本來就唔當我係人,佢老婆晚晚向佢哭訴,話我當佢老婆係工人咁使(開飯係阿媽叫既,我只係叫佢老婆洗番自己d衫),佢就指住我嚟駡,話我係工人,要我服侍佢老婆,仲話所有嘢都係我搞出嚟,大哥同老豆就完全幫晒個人渣,覺得我唔係度就咩事都無,由得阿媽比個女人洽死。阿媽當時肯送個女人走都完全係為咗幫個仔,因為個仔想走但係個女人唔肯走,又要日日咸苦咸忽,迫到二哥發癲,以為送咗佢走佢地自己住就無藉口再搵嘢嘈,唔會比個女人迫死自己個仔
兩三個月後,唔知佢點可以令我哥由死都唔肯留低變成死都要返嚟,應該計過條數返嚟阿媽度有着數,唔使交租,有免費飯食(佢老婆唔煮飯,一直食外賣),有人幫佢地洗衫(d衫一直攞去洗衣舖洗,要比錢),抺地(聽說都係二哥做,個女人真係咩都唔肯做),仲唔使佢服侍佢老婆,有人服侍佢老婆,未結婚前見過幾次佢地返嚟食飯,要二哥斟水比佢,幫佢盛飯,二哥叫佢自己去佢死都唔肯,結果都係二哥幫佢做
之後就一直以個孫嚟做要脅,多次打電話比阿媽,話“唔俾我返嚟住就唔使指意見到個孫,我全家都被那個呢兩個人渣迫瘋,為咗個孫,明知那個賤女人返嚟一定永無寧日,但係都要比佢返嚟,全家既男人都仲要不理事實,話所有嘢係我搞出嚟
本來有另一間屋我姐租的,識得業主,超平租,叫佢地租嗰間屋自己搬開住,佢死都唔肯要,因為又要交租又無工人,拖咗好耐點都要脅唔到,就開口要阿媽幫佢交租佢先肯要果間屋,當時阿媽就快退休,就快無收入點同佢交租?佢地2個人萬幾二萬蚊收入,因為個女人一毫子都唔肯攞出嚟,佢就要屈阿媽貼錢比佢,仲有佢唔係真係咁窮,用咩都要最好最貴,成日換電話,兩個人四部電話,電腦,ipad咩都有,佢都叫窮咁我呢d叫咩?
↑回到頂端↑
#1733142 - 2014-09-29 11:03:31 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
由於我不讓我間房出嚟,佢地就算返嚟都無房住,攞個孫嚟要脅,全家人向我開火我都不讓
二哥話個媒人係天水圍可以讓一間房比佢地住,以為佢地搬咗去天水圍,原來佢個好兄弟有一間屋,個兄弟不理老婆外母反對,話$4000租(三房大單位)比二哥暫住,佢仲要壓到$3000,終於比人地外母同人地一家都知道,要趕佢走,佢唔肯走仲要脅個兄弟話報警(居屋綠表未補地價唔租得出去),人地當佢係兄弟佢當人契弟,為咗佢同個老婆嗌大交,比佢害到雞毛鴨血,佢表面就惡其實內裏係隻鵪春,佢邊敢報驚,只會係屋企惡,跟住兄弟個老婆搵裝修上去整窗,限佢幾時要走,人地都未上去佢就自己走咗先,跟住返嚟唔出聲有一晚突然攞住幾袋嘢返嚟,頼死唔走,而家終於貼幾千蚊比佢,等佢租我姐之前租嗰間屋
究竟仲要搞幾耐先完?係命理上可以可以睇到點解佢可以咁無人性?
↑回到頂端↑
#1733143 - 2014-09-29 11:05:40 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
補充一下,他應該比較有財運,雖然出身草根,但由於母親極度偏心溺愛縱容,要咩有咩,2毫子都慳既年代,佢可以經常買一千幾百蚊既玩具,除咗上面講既狗仔,有一次又買了一個$699的單筒望遠鏡,玩厭咗又掉,掉都唔比我望一眼,當然阿媽又唔認佢會買d咁貴既嘢,如果換而家的物價,等於次次買幾千蚊既玩具比個仔
佢好識屈錢,
小學時有一次佢同阿媽講話我同佢輸賭,輸咗要比$500蚊佢,阿媽真係去銀行係我戶口攞$500蚊比佢
佢有工作之後買股票又賺,買六合彩都成日話中$40蚊(中$40蚊都唔容易)
雖然唔係大富大貴,但完全可以話“物質充裕”

96年畢業後佢成十年無做嘢既期間,因為屋企人迫佢搵工,唔比佢日日打機,佢就割脈自殺,大家看出是哪一年嗎?
↑回到頂端↑
#1733145 - 2014-09-29 11:23:18 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
謝尚橗 離線
萬事如意
文章數: 12356
1.這是因果問題-他們那樣對你是因為你前世(can be more than 1 lifes, it can be many lifes)那樣對他們。

可以參考以下佛經的解析:這是因為你在前世那樣對待你的母親,哥哥和嫂嫂,他們是用同樣的心態來向你討回你欠他們的孽待的債。這佛理是可以解析很多世間法無法解析的-請你慢慢去想這其中的奧妙道理或上網站找

【欲知前世因,今生受者是,欲知來世果,今生做者是】

pls click below links to see more

http://tzoyiing.pixnet.net/blog/ ... C%E4%BB%8A%E7%94%9F

pls click 2nd link below to see some example

http://www.chinamorality.org.hk/big5/publication/24-charter02.htm

2補充

2.1欠命還命,欠錢還錢, 欠情還情,欠什麼就要換什麼!

3.不管你今世如何埋怨-也無濟於事-只有把??債還了才能了事

4.另外一個方法是在佛菩薩面前懺悔-多誦經念佛拜佛-把功德回向給他們-希望早點得到他們的原諒,把債還清

5.請你再仔細想想-為何偏偏是你會投胎去那家庭而不是別人-這是因為你和那家庭有緣-是逆緣不是善緣!

6.如果他們是變態的人-是對你而已還是對每個人都是那樣?

編輯者: 謝尚橗 (2014-09-29 11:58:53)
Whatsapp : +6593957745
Telegram :@smsek38
↑回到頂端↑
#1733182 - 2014-09-29 15:33:14 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
wuxie 離線
見龍在田
他05,06年都是忌神運,為什麼卻在那年找到第一份長工?
雖然在家中可以横行,想點就點,但係佢總係一腔怒氣,覺得全世界人都“洽”佢,究竟佢既怒氣從何而來,暴怒是天生的嗎?
↑回到頂端↑
#1733187 - 2014-09-29 15:53:01 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
謝尚橗 離線
萬事如意
文章數: 12356
1.可能是祖蔭風水幫了他-或者是大妻子行的大運五行是他的喜用神-請參考李居明大師的【餓命學】
Whatsapp : +6593957745
Telegram :@smsek38
↑回到頂端↑
#1734729 - 2014-10-07 20:05:39 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
君無邪 離線
四季平安
文章數: 4998
有人可以把她的廣東話翻成普通話嗎?謝謝..
替一間仁心仁術的診所推廣..
診所名稱:可為診所.
主治:胃腸肝膽的疾病及胃腸的內視鏡檢查.其他健康檢查
地址:台北市萬華區青年路24號(青年公園附近)

↑回到頂端↑
#1734795 - 2014-10-08 01:54:23 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
一日三 離線
一元復始
文章數: 1756
神經病文章,
如果他有病,你也有
何不同歸於盡
你敢嗎?
高雄 郭土土
↑回到頂端↑
#1734799 - 2014-10-08 03:35:23 Re: 請大家看看一個變態又無人性的命 [Re: wuxie]
紫色味道 離線
雙喜臨門
文章數: 2600
請當事人携同此人去看心理醫生比較好。
↑回到頂端↑

板主:  黃半仙 
Google 搜尋
七嘴八舌
Facebook 塗鴉牆
最多貼文者 (30 天內)
CHC 102
kit13 88
Quantacy 88
bluenwater 81
元利 71
jcj 65
hui 53
rblin 50
jwjwo 47
愛因斯坦 42
小休 37
紅兒 36
九流術士 32
圓學施少偉 32
圓仔寶寶 29
最新議題
請問「時上一位貴」是什麼意思?
by Xx雲飄飄xX
這才是「習-近-平」真正的八字時辰
by juya
毘曇部
by yichinyichin
我今年能考上博班嗎?
by perhapstodream
請問今年工作運勢如何?如何改善?
by hongrong51
想請教官司能否順利解決、不起訴或緩刑不留
案底

by 張百百
功德老君又一巨獻……賴清德:打造台灣成適
合悠然過日子的地方——請觸機起卦

by Quantacy
真修假修,都有護持者
by rblin
面試結果等很久了,是否還有希望?
by 百忍成金
我適合從事的工作及產業
by 禾平
請問這個管道直接放棄?或者過陣子準備好再
議?

by 雷克雅維克
今年轉職合適嗎
by Nigel
問4/21生活狀態:旱年宜豆雨宜禾
by 圓仔寶寶
念佛是修禪定之最簡便、最有效法
by rblin
試占"崛起中的中國軟實力&qu
ot;之意象。以中國為世。

by CHC
請各位老師看看是否有出國留學工作及工作上
的運勢

by keiya
希望求助於各位老師⋯感情長跑十年被結束了
一直想不開

by Beck531
《浪淘沙.夢曹》六愚
by 草山人
爸爸是不是發瘋了?
by 圓仔寶寶
不知不覺全在辦佛事
by rblin
美式資本主義與中式社會主義市場經濟的PK
;以美國為世,大陸為應

by CHC
4/12 - 4/19 跟爸爸相處狀況:直上重樓去藏身
by 圓仔寶寶
測"任"字,問即將轉
換工作

by 雷克雅維克
問4/19生活狀態:萬里橋頭送客行
by 圓仔寶寶
你只是沒了解這個道理
by rblin
誰在線上
7 線上使用者 (shyuan, CDF, 5 隱形), 138 Guests and 36 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
最新使用者
BGBGBG, 張百百, YHC, keiya, TecPaul
81732 註冊使用者
討論區統計
81732 使用者
54 討論區
220736 議題
2140545 文章

最高線上使用者: 1162 @ 2018-05-29 02:51:45

本站是個命理討論的園地,如果您要問命,請務必詳閱各板板規,遵守發問規則,不要只留個生日或是命盤, 其他什麼都沒提。貼命盤的方法請特別注意算完命盤後的文字說明,不要貼個沒人看懂歪七扭八的命盤, 貼錯命盤及未遵守板規者,文章很有可能被不預警刪除 另外,如果您提了問題,而有人回覆的話,不論對與錯,請務必多上來回應論命者, 我們不歡迎那種提了問題就等人回答,也不回應的人。我們需要的是,「良好的互動」及「長期的追蹤」。
本站大多數的討論區都得要註冊才能發言,您若是要張貼討論,請務必註冊為使用者, 如果您忘了您的密碼,請在登入」的畫面, 輸入您的帳號,再按一下我忘記我的密碼了」, 此時系統會寄一封信到您當時註冊的 Email 信箱裡面, 裡面則附有一個臨時密碼,請您拿到密碼後用此臨時密碼登入。登入之後可以在 編輯個人檔案」裡面修改成您習慣的密碼。
本站推薦瀏覽器: Firefox Chrome Safari
logo